Fundația Pădurea de Mâine implementează programul ”Comunitățile Pădurii de Mâine” prin alocarea de finanțări nerambursabile în perioada 2022-2031.

Programul vizează dezvoltarea durabilă a comunităților forestiere din România. Se urmărește promovarea gestionării responsabile a pădurilor, a managementului adecvat al ariilor protejate și conservării biodiversității din zonele forestiere; contribuirea la creșterea calității vieții în comunitățile forestiere; cultivarea respectului și iubirii față de natură și bogățiile acesteia prin conștientizare și educație de calitate a locuitorilor din zonele forestiere; oferirea de șanse egale la dezvoltarea comunităților forestiere.

Domeniile prioritare de finanțare vor fi definite pentru fiecare ciclu anual de finanțare, dar trebuie să urmărească obiectivele specifice ale programului. Direcțiile recomandate pentru 2022 sunt:
– educație: proiectele vizează creșterea respectului față de natură prin educarea părților interesate pentru administrarea responsabilă a pădurilor în comunitățile forestiere;
– economie socială: dezvoltarea economiei sociale în comunitățile forestiere – organizații comunitare eficiente care promovează dezvoltarea economică sustenabilă și echitabilă a comunităților;
– cercetare, inovare și transfer tehnologic: dezvoltarea cercetării/inovării și transferului tehnologic în domeniile managementului forestier sustenabil;
– creșterea suprafețelor împădurite: creșterea ponderii suprafețelor reîmpădurite/împădurite în zonele actualelor/viitoarelor comunități forestiere.

În perioada 1-31 martie se depun proiectele. Acestea vor fi evaluate în luna aprilie, pentru ca în luna mai să se anunțe rezultatele. Implementarea proiectele va începe în 1 iunie.
Bugetul total al programului este de 500.000 Euro pentru anul 2022.

Ghidul solicitantului, aici.

Sursă informații și foto: Fundația Pădurea de Mâine

CITEȘTE ȘI:
WWF-România | Proiect pilot pentru plata serviciilor ecosistemice din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.