Administraţia Fondului pentru Mediu a finalizat evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Naţional ”Casa Verde Fotovoltaice”, declarând în total 12.718 solicitări eligibile pentru finanţare. Suma totală care ar urma să fie finanțată după prima sesiune este de 252 milioane de lei.

”Avem de gând ca, în următoarele zile, să le transmitem beneficiarilor spre semnare primele contracte de finanțare nerambursabilă”, a declarat Andreea Kohalmi-Szabo, preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

În contextul în care după evaluarea cererilor de finanțare depuse în prima sesiune, bugetul alocat nu a fost epuizat, s-a luat decizia reluării etapei de înscrieri începând cu toamna acestui an, până la epuizarea sumei de 536 de milioane de lei accesate de instituţie în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

”Principalele motive de respingere a solicitărilor au fost generate de informațiile și dosarele incomplete încărcate de către instalatori sau care conțineau documente expirate și/sau erori. În plus, din cauza unor erori informatice, câteva zeci de solicitări nu au putut fi soluționate, acestea urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare”, precizează reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu.

Prin Programul ”Casa Verde Fotovoltaice”, beneficiarii au putut obține până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice, cu o putere minimă de 3kWp.

Sursă informații și foto: Administraţia Fondului pentru Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.