”Cel puțin două săptămâni de acum încolo, dacă timpul va ține cu noi, vă puteți bucura de minunatele flori roz ale rhododendronului (bujorul de munte)”, anunță reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei. Și vestea atrage, ca în fiecare vară, mulți turiști spre Lacul Iezer.

Dacă chemați de frumusețea bujorilor de munte porniți în drumeție, nu uitați să vă echipați corespunzător. Și nu uitați nici că rododendronul este o plantă protejată în România. ”Fiind o plantă care crește în condiții climaterice și de relief foarte specifice, el nu tolerează transplantări, lucru care face imposibilă introducerea acestuia în grădini. Rugăm turiștii care ajung în zonă să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură”, precizează cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Sursă informații: Parcul Național Munții Rodnei, Regia Natională a Pădurilor – Romsilva. Foto (c) eZiarultău

DESCOPERĂ ȘI:
Cu respirația tăiată, în preajma covorului de rododendroni | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.