Sursă foto: Facebook / Cheile Lăpușului. Credit: Viorel Coroian

11 situri de importanță comunitară au fost desemnate arii speciale de conservare, anunță Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Printre ele figurează și Cheile Lăpușului. „România deține una dintre cele mai bogate biodiversități din Europa și este de datoria noastră să o protejăm și să răspundem cerințelor Strategiei pentru Biodiversitate a Uniunii Europene. Această bogăție, este, de asemenea, un motiv de mândrie. Astfel, lista ariilor speciale de conservare s-a îmbogățit cu încă 11 situri și conține acum 222 de situri”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Cele 11 noi arii speciale de conservare sunt: Cheile Lăpușului, Comana, Corabia – Turnu Măgurele, Oltenița – Mostiștea – Chiciu, Castanii comestibili de la Buia, Munții Ciucului, Râul Târgului – Argeșel – Râușor, Râul Târnava Mare între Copșa Mică și Mihalț, Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc și Vânători, Dealurile Strehaia – Bâtlanele, Pajiștile dintre Șeica Mare și Veșeud.

”Măsurile de conservare sunt mecanismele și acțiunile efective care trebuie instituite pentru un sit Natura 2000, cu scopul de a atinge obiectivele de conservare ale sitului. Siturile de importanță comunitară pentru care s-au stabilit măsuri de conservare au fost notificate Comisiei Europene și desemnate la nivel comunitar, conform procedurilor specifice, ele fiind desemnate și la nivel național”, se arată în comunicatul ministerului.

Hotărârea nr. 47/2024 pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Hotărârea Guvernului nr. 685/2022 privind instituirea regimului de arie naturală protejată și declararea ariilor speciale de conservare ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 81 din 29.01.2024.

Detalii, aici.

Sursă informații: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Sursă foto: Facebook / Cheile Lăpușului (credit: Viorel Coroian)

CITEȘTE ȘI:
Desen interactiv pentru identificarea păsărilor care vin iarna la hrănitori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.