Can Art&Design Festival combină necesitatea protejării mediului înconjurător cu pasiunea de a crea. Astfel, dozele de aluminiu, post-consum, se transformă în artă. Mai precis în tablouri.

”Este primul concurs cu premii din România care își propune să inspire comunitatea către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte și construcții care să reflecte utilitatea unei doze din aluminiu, post-consum”, specifică organizatorii de la Asociația Alucro.

În 2021, concursul a ajuns la cea de-a opta ediție și se adresează tuturor pasionaților de artă & design care pot transforma dozele din aluminiu într-un tablou epic.

Premiile oferite la această ediție sunt în valoare totală de 4.500 euro și vor fi acordate celor mai reușite trei lucrări de dimensiuni mari (3 premii a câte 1.000 euro) și altor trei lucrări de dimensiuni mici (3 premii a câte 500 euro). Totodata, cele mai apreciate lucrări – atât premiate, cât și nepremiate – vor face parte din caravana expozițională organizată în a doua parte a anului 2021 în mai multe locuri din România. La ediția precedentă, lucrările artiștilor premiați au putut fi admirate în București, Timișoara, Iași, Constanța, Pitești, Baia Mare, cumulând peste 100 de zile de expoziție.

Termenul limită pentru realizarea lucrărilor și trimiterea aplicației de înscriere este 11 mai, iar înscrierea presupune trimiterea unui set de cel puțin patru fotografii care să evidențieze tabloul realizat, titlul acestuia și o descriere tehnică și artistică a lucrării.

”În contextul actual, când consumul este din ce în ce mai mare și resursele naturale se epuizează rapid, este absolut necesar ca fiecare să contribuie la protejarea mediului înconjurător și conservarea acestuia. Astfel, proiectul Can Art&Design Festival oferă oportunitatea de a contribui la protejarea mediului, prin îmbinarea unei necesități, cu pasiunea de a crea și de a fi artist”, precizează organizatorii.

Lansat în 2014, Can Art&Design Festival este o inițiativă care are rolul de a face publicul din România să devină conștient de importanța valorificării dozelor din aluminiu, un material care poate fi reciclat la nesfârșit. Concursul face parte din seria de acțiuni pe care Asociația Alucro le desfășoară în România sub umbrela programului european ”Every Can Counts” derulat în prezent în 19 țări europene.

Detaliile le găsiți aici.

Sursă informații și foto: Can Art&Design Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.