Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta 20 de milioane de puieţi forestieri şi va regenera 9.643 de hectare de fond forestier proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară. Pe 6.766 hectare e vor face regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri.

Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Romsilva vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor pe alte 537 de hectare.

Campania de împăduriri de primăvară se suprapune, parţial, cu Luna plantării arborilor, marcată anual între 15 martie şi 15 aprilie, conform Codului silvic, prin acţiuni de împădurire, acţiuni de popularizare şi educaţie forestieră. Având în vedere condiţiile meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat înainte de 15 martie la mai multe direcţii silvice din cadrul Romsilva şi va continua şi după 15 aprilie, când se încheie Luna plantării arborilor, până la finalizarea programului campaniei.

Sursă informații și foto: Romsilva

CITEȘTE ȘI: 32 de milioane de puieți forestieri produce anual Romsilva în pepinierele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.