Debutul Lunii Plantării Arborilor a fost marcat azi prin acțiuni de împăduriri derulate la nivelul mai multor direcții silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

”Luna Plantării Arborilor este organizată în fiecare an între 15 martie și 15 aprilie, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, în această perioadă fiind realizate lucrări de împăduriri, acțiuni de popularizare și educare, iar administratorul pădurilor proprietatea publică a statului pune la dispoziția celor interesați puieții forestieri necesari acțiunilor de împăduriri și asigură sprijinul logistic pentru acțiunile voluntarilor”, anunță Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Romsilva anunță că va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară circa 20 milioane de puieți forestieri, regenerând natural 6.015 hectare fond forestier și împădurind alte 3.115 hectare, iar pe 1.439 hectare vor fi efectuate lucrări de completări și pe alte 132 de hectare, în care plantațiile au fost afectate de calamități, vor fi efectuate lucrări de refacere.

În cursul anului 2021, pe durata campaniilor de împăduriri de primăvară și toamnă,
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că va regenera 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva precizează că ”a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale și 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați în acest interval 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Sursă informații și foto: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.