Asociaţia Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat – Intervenţie culturală”. Un demers artistic şi ecologic ce va schimba atmosfera şi peisajul în cea mai veche staţiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud – arată reprezentanții asociației, într-un comunicat.

”În data de 4 august vom organiza o acţiune ecologică de tip performance, în cadrul căreia se vor igieniza plaja şi faleza oraşului Eforie. Ne dorim atât participarea comunităţii locale, cât şi a turiştilor, pentru a atrage atenţia asupra efectelor pe care le are lipsa de implicare şi acţiune. O parte din deşeurile colectate vor fi reciclate şi transformate în obiecte decorative în cadrul unui workshop susţinut de artiştii Dan şi Lia Perjovschi, în data de 5 august. Trei dintre obiectele create în cadrul acestui atelier vor fi premiate şi expuse timp de 30 de zile în incinta grădinii de vară Cinemascop, iar în luna noiembrie 2021 în cadrul galeriei Etaj artist-run Space din Bucureşti”, spun organizatorii.
O altă parte din deşeurile colectate va deveni material pentru lucrări realizate de artişti plastici selectaţi în urma unui open call. Aceştia pot aplica până în 26 iulie, trimiţând un CV însoţit de un portofoliu la adresa: contact@eforiecolorat.ro. Selecţia artiştilor participanţi va fi făcută de Raluca Oancea Nestor, senior lector în cadrul UNARTE Bucureşti, iar rezultatele vor fi anunţate în data de 28 iulie, pe paginile Facebook şi Instagram Eforie Colorat.

Lucrările realizate vor fi amplasate în spaţiul public, în oraşul Eforie, dorind să inspire mai departe comunitatea locală şi naţională la alte iniţiative artistice de responsabilitate socială cu dimensiune ecologică.

Pereţii Grădinii de Vară vor fi decoraţi de două picturi murale având ca temă impactul omului asupra naturii. Acestea vor fi realizate de un artist român şi un artist de origine cehă.

Toate aceste activităţi sunt deschise publicului larg, care în perioada 1-12 august poate urmări întreg procesul de creaţie. Printre produsele proiectului cultural se numără şi un site ce va conţine o arhivă a întregului proiect, o expoziţie, şi un film documentar de 15 minute, dar şi două obiecte derivate din performance, ce vor fi folosite ulterior ca separatoare de deşeuri.

Sursa: Asociația Forumul Artelor Vizuale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.