Asociația Eco Ruralis a lansat cea de-a IX-a ediție a Catalogului de Semințe Țărănești ”Eco Ruralis” și, odată cu acesta, a distribuției anuale gratuite a asociației.

Pentru al nouălea an consecutiv, Asociația Eco Ruralis distribuie în mod gratuit semințe către țăranii și grădinarii doritori, din România și Republica Moldova. ”Peste 100 de varietăți din 47 de specii de legume, plante aromatice, medicinale și companion vor fi disponibile anul acesta țăranilor și grădinarilor din România și Republica Moldova, interesați să cultive semințe diverse, sănătoase, nutritive și cu gust”, anunță Asociația Eco Ruralis.

Noul Catalog ”Eco Ruralis” de Semințe Țărănești 2021 cuprinde descrierile tuturor varietăților de anul acesta, însoțite de fotografii, precum și de cunoștințe și practici agroecologice despre semănarea, cultivarea, recoltarea și depozitarea semințelor și o listă cu posibile asocieri benefice între plante, de utilizat în grădină – informează specialiștii asociației.

”Cunoscute și sub numele de populații locale sau semințe tradiționale, semințele țărănești sunt semințe vechi moștenite din bătrâni și salvate în propria grădină. Acestea sunt cu mult mai variate, productive și mai rezistente la condiții de mediu vitrege, boli și dăunători decât semințele hibrid, iar hrana obținută din ele este de calitate superioară, mult mai nutritivă și având gustul de altădată. Prin intermediul distribuției de semințe țărănești, Asociația Eco Ruralis dorește să contribuie la menținerea semințelor vii în câmpuri și grădini și la creșterea autonomiei țăranilor asupra semințelor lor și a hranei pe care o produc”, informează Asociația Eco Ruralis.

Comenzile se realizează în baza Catalogului și completării unui formular de comandă în limita a maxim cinci varietăți de semințe, practic cinci plicuri de semințe. Fiecare plic conține între 5 și 30 de semințe fiecare, o cantitate suficientă pentru ca acestea să fie multiplicate mai departe. Asociația va onora solicitările pe cale poștală, acoperind toate costurile expedierii.

”Distribuția anuală de semințe reprezintă un efort colectiv a peste 30 de membri ai asociației de pretutindeni în țară, implicați în recuperarea, menținerea, salvarea și promovarea semințelor țărănești”, precizează sursa citată.

Eco Ruralis este o asociație de țărănci și țărani, care funcționează la nivel național, având peste 13.000 de membri în toate județele țării. Asociația a fost înființată în 2009 și reprezintă interesele și drepturile țăranilor, micilor producători și persoanelor care lucrează în mediul rural în România.

Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021 este disponibil aici.
Mai multe informații, aici.

Sursă informații și foto: Asociația Eco Ruralis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.