O barză neagră, apariție rară în România, profită de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni. Filmarea este realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

”Barza neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere. Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa”, menționează reprezentanții Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. 50.793 hectare fiind păduri. ”Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul «Destinație Europeană de Excelență» în cadrul proiectului EDEN”, precizează sursa citată.

Sursă informații și video: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva (credit video: Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni)

CITEȘTE ȘI:
Șapte ani de când se numără berzele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.