În 1 iulie a fost inaugurată Școala Forestieră din Parcul Natural Munții Maramureșului ca centru de educație de mediu și interpretare a naturii.

Vor fi furnizate în cadrul acestei școli programe de învățământ în vederea educării tinerilor pentru înțelegerea cuprinzătoare a modului în care funcționează mediul înconjurător, se menționează în postarea celor de la Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului.

În perioada 29 iunie – 1 iulie a avut loc întâlnirea grupului de lucru din cadrul proiectului „Educație forestieră în Carpați – proiect pilot în vederea cooperării și protejării naturii prin intermediul și cu ajutorul educației de mediu”, respectiv atelierul de lucru transfrontalier, cu profesori din Ucraina și România. Tema abordată: practicile de educație de mediu pentru conservarea biodiversității în zona de implementare a programului.

A fost realizat și un film de prezentare a Parcului Natural Munții Maramureșului. Acesta a fost lansat oficial în 1 iulie. Filmul, denumit ”Moștenirea”, scoate în evidență legătura dintre sănătatea ecosistemelor forestiere și bunăstarea socio-economică reflectată în practicile și comportamentele comunităților locale din zona parcului.

În cadrul proiectului, Administrația Parcului Natural Munții Maramureșului a renovat și recompartimentat spațiile din clădirea sediului. Astfel încât să fie operaționale pentru activitățile indoor ale școlii forestiere.

Proiectul „Educație forestieră în Carpați – proiect pilot în vederea cooperării și protejării naturii prin intermediul și cu ajutorul educației de mediu” face parte din cadrul Programul de cooperare transfrontalieră ENI Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2014-2020.

Sursă informații și foto: Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului

CITEȘTE ȘI:
Iulie fără plastic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.