Într-un an în care mai toate au fost altfel decât le știam, și planurile de vacanță, și escapadele de la final de săptămână au trebuit regândite. Un context în care, Ministerul Economiei, prin Direcția Turism, a lansat îndemnul ”Fii ambasadorul turismului românesc!”. O invitație de a (re)descoperi România. V-o prezentăm popas cu popas…

Azi invitația este ”să porniți în aventură pe Drumul Vinului din Prahova, un traseu perfect pentru toamnă”.

Întregul traseu cuprinde localităţile Filipeştii de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani, Gura Vadului și Călugăreni, ”iar pentru a exploata în totalitate <<aurul lichid>>, au fost introduse și cramele de la Urlaţi şi Azuga, unde sunt oferite spre degustare vinuri şi spumante excepţionale, însoţite de meniuri câmpeneşti tradiţionale”, se arată în postarea Direcției Turism de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Un popas recomandat este podgoria Dealu Mare, denumită și ”patria vinurilor roșii”: ”unul dintre cele mai cunoscute vinuri din această zonă este Feteasca Negră, supranumit <<ambasadorul vinurilor românești>> datorită calităţilor lui deosebite, dar şi recunoaşterii internaţionale”, recomandă aceeași sursă.

Drumul Vinului din Prahova readuce la viață, astfel, un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbatea Europa. ”Acesta parcurge podgoriile renumite ale judeţului şi include popasuri la conace, curţi domneşti şi mănăstiri”, vin cu încă un argument cei de la Direcția Turism.

Susă informații, video și foto (capturi video): Facebook / Ministerul Turismului

CITEȘTE ȘI:
Fii ambasadorul turismului românesc!
Paula Seling lansează invitația: ”Hai în Maramu’! Hai la mine acasă!” | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.