Într-o primă etapă, restaurantele, barurile, cafenelele și cofetăriile din incinta hotelurilor nu vor funcționa, servirea mesei făcându-se în regim room service, preferabil cu tacâmuri și veselă de unică folosință – se prevede în propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă formulată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

”Fiecare membru al personalului trebuie să respecte cu strictețe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, respectarea igienei respiratorii și respectarea recomandărilor de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală, dacă au simptome specifice bolii”, se precizează în documentul INSP.

De asemenea, personalul de la recepție trebuie să fie suficient de bine informat cu privire la COVID-19, astfel încât să își poată îndeplini sarcinile în condiții de siguranță și să poată preveni o posibilă transmitere a COVID-19 în cadrul unității.

”Acesta trebuie să fie în măsură informeze oaspeții cu privire la politica unității în materie de măsuri preventive adoptate sau alte servicii ce pot fi solicitate de oaspeți (de exemplu, servicii medicale și farmaceutice disponibile în zonă sau în unitate). În plus, acesta ar trebui să sfătuiască oaspeții cu simptome respiratorii să stea în camerele lor până când vor fi consultați de către un medic – conducerea se va ocupa imediat de aceasta – și să poată oferi recomandări de igienă de bază, dacă este nevoie”, recomandă INSP.

Personalul de la recepție trebuie să asigure accesul la informații oficiale, actualizate, cu privire la călătoriile către și dinspre țările sau zonele cu transmitere (COVID-19).

Totodată, în cadrul recepției trebuie să existe o trusă medicală care să conțină: dezinfectant / șervețele cu efect antibacterian pentru curățarea suprafețelor (șervețele); măști pentru față / ochi (separate sau combinate, scut facial, ochelari de protecție); mănuși (de unică folosință); șorț de protecție (de unică folosință); halat medical lung, cu mâneci lungi; sac de unică folosință pentru deșeuri (pericol biologic).

Printre recomandările formulate de INSP pentru unitățile de cazare în regim hotelier este și aceea ca echipa de management să dezvolte un plan de acțiune care să cuprindă, printre altele, postere informative pentru a crește impactul mesajelor cheie în rândul oaspeților. ”Se vor promova măsurile de distanțare socială, curățarea mâinilor și igiena respiratorie – aceste măsuri ar trebui reamintite oaspeților, ca o formă de ospitalitate, deși probabil aceștia sunt deja familiarizați cu ele”, precizează sursa citată.

Atât pe holuri, cât și în fiecare cameră se vor monta dozatoare cu dezinfectant. Se va verifica existența suficientă de sapun și soluții dezinfectante.

Spălarea și dezinfecția suprafețelor din camere și spații comune se vor face mai frecvent decât de obicei, cu soluții speciale biocide, avizate de către Ministerul Sănătății în scopul acesta.

Într-o primă etapă, locurile de joacă special destinate copiilor vor fi închise, tot așa cum închise rămân și locurile special amenajate pentru fitness, saune, piscina interioară etc.. Folosirea lifturilor va fi făcută doar dacă este strict necesar și numai de către cel mult două persoane odată, care vor purta maști de protecție în tot timpul folosirii liftului. Este recomandabil ca cele două persoane să fie din aceeași familie.

”În cazul în care, în cadrul hotelului, în rândul personalului sau al oaspeților apare un caz confirmat de COVID-19, în urma anchetei epidemiologice desfășurată de către DSP teritorial, activitatea hotelului va fi închisă până la asigurarea dezinfecției tuturor spațiilor sub recomandarea și supravegherea DSP teritorial”, se precizează în setul de măsuri recomandat de INSP.

🔎 Institutul Național de Sănătate Publică a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. Documentul integral poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.

Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Sursă informații: Institutul Național de Sănătate Publică. Sursă foto: pixabay.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.