Biroul de Informare Turistică din cadrul Consiliului Județean Maramureș a inițiat pașii necesari pentru o nouă rută cultural turistică, dezvoltată pe plan regional.

”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” cuprinde 34 de muzee și case memoriale din județ, publice și private. Ruta cuprinde atât repere foarte populare, precum Muzeul Județean de Etnografie şi Artă Populară, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei sau Casa Memorială Elie Wiesel, precum și spații expoziționale mai puțin cunoscute, cum sunt Muzeul Etnografic și de Artă Populară, ”Casa Lăpușeană” din Rogoz, Muzeul Born și Papp din Cavnic sau Muzeul Ţărăncii Române din Dragomireşti.

”Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea patrimoniului Maramureșului, traseul propus poposind în toate zonele etnografice ale județului, în locuri care descriu bogăția istorică, culturală, naturală, etnografică, artistică și religioasă a acestuia”, se arată în comunicatul Consiliului Județean.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.