Ieri, 22 martie, a avut loc, în Piața Libertății din Baia Mare, un eveniment dedicat aniversării Zilei Poliției Românie (25 martie). Copii de grădiniță, de gimnaziu sau din ciclul primar, dar și liceeni au venit să vadă tehnica dn dotarea polițiștilor maramureșeni. Multe zâmbete, copiii au primit bomboane și s-au bucurat de prezența câinilor de intervenție. În cadrul manifestprilor s-a făcut și premierea elevilor care au luat parte la concursul de desene organizat de IPJ MM. Premiul I la categoria „Clasa pregătitoare” a fost obținut de o elevă din Mireșu Mare, Pop Sofia Elena de la Școala Gimnazială din localitate, îndrumător prof. înv. primar Gelu Dragoș.

„A devenit deja o tradiție ca pentru aniversarea Zilei Poliției Române, polițiștii maramureșeni să fie înconjurați de copii, indiferent de vârstă. Așa cum au promis, polițiștii s-au întâlnit cu zeci de copii interesați să descopere tainele acestei profesii.

Mascații, tehnicienii criminaliști, polițiștii rutieri, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au expus tehnica din dotare și au discutat cu copii, iar polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei de prevenire le-au oferit câte un mic dar, asezonat cu sfaturi preventive.

Atracțiile copiilor au fost ofițerii patrupezi VIS și RICKY, alături de conductorii lor și motocicleta Biroului Rutier Baia Mare. Totodată, o misiunea grea pentru polițiștii Biroului Siguranța Școlară a fost desemnarea unui câștigător a celei de-a doua ediție a concursului de desene „Gânduri pentru polițiști”. Zeci de desene au trecut prin mâinile polițiștilor, iar cele mai reprezentative au fost premiate la Ziua Porților Deschise”, a transmis IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.