18 septembrie este Ziua Mondială a Geologilor, o sărbătoare care va fi punctată mâine de Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare.

”Geologii din întreaga lume au adus o contribuție enormă la modul nostru actual de viață, prin descoperirea și valorificarea resurselor naturale de minerale, combustibili și apă subterană, prin înțelegerea evoluției planetei și a sistemului nostru solar, prin definirea evoluției vieții pe Pământ, prin identificarea riscurilor asociate cu pericolele naturale, cum ar fi cutremurele, tsunami-urile și erupțiile vulcanice și prin produsele tehnologice și de inovare, derivate din multe ramuri ale geoștiințelor, cum ar fi geofizica și geochimia”, se arată în comunicatul Muzeului Județean de Mineralogie ”Victori Gorduza” din Baia Mare.

Pentru aportul geologilor la dezvoltarea societății umane, în fiecare an, în 18 septembrie este aniversată Ziua Mondială a Geologilor.

Cu acest prilej, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare va găzdui mâine, de la ora 17.00, în organizarea Sucursalei Baia Mare a Societății Geologice a României, o ședință aniversară. Din program face parte prezentarea proiectului ”În lumea celor fără cer”, se va discuta despre ”Geologie în pandemie” și nu va lipsi momentul festiv ”Geologi la aniversare”.

Detalii, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare (credit foto – Valentin Ganța)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.