O sesiune de ”Yoga pentru trup și minte!” susținută de Dana Lucăcel a avut loc în cadrul proiectului ”Promovarea antreprenoriatului social in SDL/ZUM”.

Proiectul ”Promovarea antreprenoriatului social în Strategia de Dezvoltare Locală (SDL)/zone urbane marginalizate (ZUM)” are ca obiectiv general promovarea antreprenoriatului social prin dezvoltarea de structuri de economie socială și atragerea de investiții pentru crearea de noi locuri de muncă. Grupul țintă al proiectului este format din 460 de persoane, care se află în situație de risc de sărăcie și excluziune socială, deprivare materială și care au domiciliul în Baia Mare, în cartierul Vasile Alecsandri / Craica.

Propunerile lansate în cadrul proiectului au fost din cele mai diverse: o invitație la teatru, un seminar pe tema depășirii propriilor limite, precum și activități-pledoarie pentru un stil de viață sănătos. În cadrul acestora din urmă se încadrează și cea mai recentă acțiune din cadrul proiectului ”Promovarea antreprenoriatului social in SDL/ZUM”: ”Yoga pentru trup și minte!” cu Dana Lucăcel.

Băimăreanca a fost alături de beneficiari ai proiectului pentru a-i iniția în practicarea mișcărilor de yoga și pilates benefice pentru corectarea posturii, pentru tonifierea musculaturii abdominale. De asemenea, instructoarea a prezentat tehnici de oxigenare prin respirație corectă și mișcări pentru stabilirea armoniei dintre trup și minte. ”Foarte multe patologii pot fi prevenite prin activitate fizică adaptată diferitelor nevoi ale beneficiarilor. Mă bucur că am putut contribui la popularizarea activității fizice în rândul persoanelor care nu sunt familiarizate cu astfel de practici”, a precizat Dana Lucăcel.

Proiectul ”Promovarea antreprenoriatului social în SDL/ZUM” are perioada de implementare august 2022 – decembrie 2023. Beneficiarul proiectului este Municipiul Baia Mare.

Informații furnizate de Simona Ciorpan – expert Egalitate de Șanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.