Cerul este acoperit. Vizibilitatea este redusă de ceață sub 150 de metri pe DN18, în Pasul Prislop, între km 154 și km 175. Vântul prezintă intensificări în zona înaltă de munte.

Stratul de zăpadă măsoară până la 26 cm la stația meteo Iezer, 8 cm în Pasul Gutâi, 6 cm în Baia Borșa, 5 cm la Firiza, 3 cm la Cavnic. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost în scădere. Nu au fost semnalate probleme.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri publice din județ au carosabilul curat și umed în zonele de deal și de munte, respectiv curat și parțial umed în zona de șes.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu trei utilaje și au împrăștiat 12 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a acționat cu un utilaj și s-au răspândit opt tone de material antiderapant.

Vremea va fi deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade, iar cele minime între 2 și 4 grade.

Cerul va fi temporar noros și, pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul zilei, va ploua. La munte vor fi precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare, iar în zona montană înaltă va viscoli ninsoarea. Izolat se va semnala ceață.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

 

DESCOPERĂ ȘI:
O călătorie prin iernile Maramureșului | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.