Patru voluntari din Finlanda, Portugalia și Spania au sosit în Baia Mare, urmând să deruleze diverse programe cu copiii și tinerii din mai multe orașe ale Maramureșului, în cadrul proiectului ”Building Stronger Communities” al Corpului European de Solidaritate.

Începând din această lună, Federația YMCA România derulează un proiect al Programului Corpul European de Solidaritate intitulat ”Building Stronger Communities”, găzduind pentru o perioadă de 11 luni patru voluntari: Sini Tuuli Suominen (Finlanda), Margarida Santana Honorio (Portugalia), Antonio Salvatierra Ortega (Spania) și Marina Monje Jover (Spania).

”Scopul proiectului este de a promova solidaritatea prin desfășurarea de activități de voluntariat, de a încuraja cetățenia activă prin împuternicirea tinerilor, inclusiv pe cei cu oportunități reduse, să se implice în consolidarea comunităților noastre, susținând protecția mediului înconjurator, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, diversitatea, incluziunea, participarea democratică, echitatea, cooperarea”, informează YMCA.

Cei patru voluntari vor derula programe incluzive pentru copiii și tinerii din Baia Mare și Cavnic, ateliere educaționale, artistice, cluburi de leadership și educație civică pentru tineri, vor crea evenimente în diferite cartiere din Baia Mare, vor organiza consultări cu tinerii din mai multe orașe din județul Maramureș, beneficiind la rândul lor de mentorat, supervizare, curs de limba română și educație interculturală.

Voluntarii vor utiliza metode de educație non formală recunoscute la nivel european pentru eficiența, atractivitatea și impactul lor. ”Credem cu tărie faptul că educația non-formală facilitează și conduce la un proces de învățare cu un impact major asupra voluntarilor și beneficiarilor, stimulând creativitatea, participarea activă, inițiativa, gândirea critică, incluziunea. Toate programele din cadrul stagiului voluntarilor internaționali răspund astfel nu numai nevoilor existente, dar servesc pentru construirea de punți de cunoaștere, de încredere, încurajând acțiunea locală, implicarea susținută a tinerilor în viața comunității”, spun cei de la YMCA.

Proiectul “Building Stronger Communities ” este co-finanțat prin Programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene și este organizat împreună cu partenerii – organizațiile de suport ale voluntarilor: Allianssi Youth Exchanges (Finlanda), ProAtlântico – Associação Juvenil (Portugalia) și Asociacion Building Bridges (Spania).

Sursă informații și foto: YMCA România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.