Un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în ianuarie a fost azi stabilit de către ministrul Muncii, Raluca Turcan, împreună cu reprezentanții instituțiilor inplicate în plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Ministrul Raluca Turcan a stabilit astăzi cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Finanțelor și Companiei Naționale Poșta Română, instituțiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituțiile funcționează cu program redus de sărbători.

Motiv pentru care ministrul Muncii a adresat Ministerului Finanțelor solicitarea ”de a transmite în regim de urgență dispozițiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului București către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor județene de pensii în aceeași zi”, informează Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

De asemenea, se mai arată în comunicatul MMPS, Casa Națională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgență toate ordinele de plată către Poșta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poșta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu.

”Nu în ultimul rând, Companiei Naționale Poșta Română i-a fost adresată solicitarea de a depune toate eforturile necesare, conform convenției încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari”, se mai precizează în comunicat.

În anul 2021, conform MMPS, pensiile vor fi achitate la domiciliu către beneficiari în intervalul 1-15 al fiecărei luni.

Sursă informații: Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Sursă foto: pixabay.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.