Peste 10.000 de elevi adolescenţi din mediul rural au învăţat cum să aibă mai multă încredere în ei participând în acest an la proiectul „Ne încredem în educaţie”, desfăşurat de World Vision România şi Dove. Proiectul face parte din programul „Dove – Ai încredere în tine”.

Participanţii în program sunt elevi de gimnaziu şi provin de la  100 de şcoli partenere World Vision România. Programul e susţinut de Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar 2021-2022.

Elevii au discutat pe teme legate de încrederea în sine, stimă de sine, încredere în propriul corp, au identificat standardele de frumuseţe impuse de social media şi au aflat că acestea pot duce la scăderea stimei de sine.

Sesiunile au fost susţinute de aproape 300 de profesori şi trei elevi din Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România.

„Dove – Ai încredere în tine” este un program lansat la nivel mondial în 2004 şi îşi propune să crească stima de sine a adolescenţilor şi să susţină viitoarea generaţie de adulţi să se bucure de modul în care arată. Peste 69 de milioane de tineri au participat la aceste ateliere începând cu 2004.

Programul a fost lansat anul acesta la nivel local după ce un studiu a aratat că 74% dintre fetele din România care au încredere în sine scăzută folosesc aplicaţii de editare foto, iar mai mult de jumătate folosesc filtre pentru a le face „să arate mai bine”. Programul a fost lansat în România la începutul anului 2021 printr-un proiect pilot desfăşurat în perioada ianuarie – februarie în şapte şcoli din Bucureşti, Craiova, Sighetu Marmaţiei şi Răducăneni (Iaşi).

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.

Sursă informații: World Vision România. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.