Circa 500 de participanți din șapte județe, 260 de premii acordate – aceasta este sinteza ediției 16 a concursului regional ”Prin labirintul matematicii” derulat recent în Baia Mare.

Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare a găzduit a XVI-a ediție a concursului regional ”Prin labirintul matematicii”. Competiție dedicată elevilor din clasele IV-XII. Au participat 482 de elevi din șapte județe (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj). S-au acordat 260 de premii. 65 câștigate de lucaciști. Trofeul „Ioana Zelina”, acordat liceanului cu cel mai mare punctaj și profesorului său, i-a revenit lui Dacian Robu de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare și profesoarei Gabriela Boroica.

”E un bilanț bogat al unei competiții de anvergură, pentru organizarea căreia a fost nevoie de eforturi considerabile din partea tuturor celor implicați: concurenții și profesorii lor antrenori, profesorii din catedra de matematică a CNVL, profesorii și elevii supraveghetori și cei 65 de profesori corectori”, mărturisesc reprezentanții Colegiului ”Lucaciu”.

Parteneri ai colegiului băimărean pentru concursul regional ”Prin labirintul matematicii” au fost Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Sursă: Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare (foto credit: Ilinca Szabo, clasa a X-a E, CNVL)

CITEȘTE ȘI:
Ariana și David, la Tabăra națională de matematică pentru elevii capabili de performanță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.