În cadrul unui proiect finanţat de Ambasada Ţărilor de Jos în România, Poliţia Română împreună cu Asociaţia Necuvinte au realizat ”Ghidul relații sănătoase”. Partener educaţional al proiectului este Consiliul naţional al elevilor.

Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 -18 ani, părinţilor, profesorilor dar şi publicului larg, în scopul creşterii gradului de conştientizare a tuturor potenţialelor pericole, în diverse ipostaze de relaţionare, în special în cele intime. Ghidul este structurat în patru capitole care acoperă tematici precum siguranţa online, relaţii sănătoase, violenţa în cuplu şi legislaţia în domeniu.

„Ghidul reprezintă un material util tinerilor care doresc să se cunoască mai bine, să relaţioneze frumos cu ceilalţi, să cunoască şi să fie apţi de a trasa limite în anumite situaţii, indiferent de mediul în care relaţionează: fie online, fie offline. Totodată, capitolul care abordează violenţa de cuplu este cu atât mai util cu cât incidenţa actelor de violenţă domestică este în creştere, iar ghidul oferă informaţii deosebit de utile pentru toate formele de violenţă stipulate în lege şi încurajează o reacţie de netolerare a tuturor comportamentelor violente” – a declarat inspectorul principal Luminița Georgescu, sociolog în cadrul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Maramureş.

Sursa: IPJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.