16 martie este Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Tema stabilită pentru 2021 de Federația Internațională a Asistenților Sociali este ”UBUNTU: Eu sunt pentru că noi suntem – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale”.

Marcarea Zilei Mondiale a Asistenței Sociale anual în a treia zi de marți din luna martie a fost lansată în 1983 de către Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali (IFSW). Pentru ediția 2021 a acestui eveniment, tema aleasă este ”UBUNTU: Eu sunt pentru că noi suntem – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale”.

Termenul ”Ubuntu” provine de la popoarele indigene din Africa de Sud și a fost popularizat în întreaga lume de Nelson Mandela. ”Ubuntu” (”eu sunt pentru că noi suntem”) este mai mult decât un cuvânt, reprezintă un concept, o filosofie care rezonează cu perspectiva asistenței sociale a interconectării tuturor popoarelor și vorbește despre necesitatea solidarității globale și, de asemenea, evidențiază cunoștințele și înțelepciunea indigenă.

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește în luna martie a fiecărui an ”Zilele Asistenţei Sociale”. Un eveniment marcat și în Maramureș. “Ne dorim conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia activităților în acest domeniu”, a declarat Florian Sălăjeanu, președinte al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România – structura teritorială Maramureș și Sălaj.

”Colegiul Național al Asistenţilor Sociali din România – structura teritorială Maramureș și Sălaj a fost implicat prin membrii săi în diferite activități sociale care au privit acordarea de sprijin persoanelor izolate din cauza pandemiei, dar și în acordarea altor intervenții. De exemplu, asistenți sociali din nord-vestul țării au fost cooptați în Unitatea Mobilă de Asistență Socială (UMAS), implicându-se în rezolvarea cazurilor înregistrate în serviciul de tip call center din cadrul proiectului «Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19»”, precizează Florian Sălăjeanu.

Un eveniment online care să marcheze Ziua Mondială a Asistenței Sociale va avea loc mâine, când Florian Sălăjeanu va găzdui un dialog pe teme de asistență socială.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Asociatia ASSOC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.