Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca este singura universitate din ţară inclusă în prestigiosul clasament Shanghai (Academic Ranking of Word Universities/ARWU), dat publicităţii în 15 august, ocupând poziţia 800-900 la nivel internaţional.

În lume există aproximativ 30.000 de universităţi, dintre care în jur de 2000 au trecut pragul academic minimal pentru a fi analizate în ARWU, iar 1000 dintre acestea, reprezentând aproximativ primele 3% dintre universităţile lumii, au atins nivelul unei vizibilităţi şi al unui impact internaţional de prestigiu pentru a fi incluse în clasamentul/rankingul Shanghai (ARWU).

„Mizând mai ales pe indicatori absoluţi, în acest clasament/ranking se intră numai dacă chiar contezi şi ai un rol important în lumea academică internaţională, altfel spus te vezi şi ai impact global, dincolo de o eficienţă internă inerentă. Prin prezenţa UBB în ARWU, România are o universitate în top 1000 internaţional şi se vede astfel în liga mare a universităţilor!”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Sursă informații și foto: UBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.