În cadrul proiectului ”Guide the Guide!”, tururi ghidate sunt testate în aceste zile în Maramureș. Propuse de Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic, la care participă elevi și profesori din cinci țări.

Tururi ghidate mai atractive pentru o educație patrimonială de calitate în rândul elevilor. Aceasta este tema unui proiect Erasmus+ pe care Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic îl derulează.

Proiectul ”Guide the Guide!” își propune să crească gradul de utilizare a tururilor ghidate de muzee și localități. Putând constitui instrumente educaționale complementare și integrative. De asemenea se dorește sporirea numărului de corelații pe care elevii le fac între cunoștințele teoretice și conținutul prezentat în timpul tururilor ghidate. Nu în ultimul rând, proiectul vizează crearea de oportunități de realizare a educației patrimoniale prin activități practice, dezvoltate în mod interdisciplinar.

La final vor exista 15 tururi ghidate și un muzeu virtual în care vor fi prezentate materialele vizuale adunate în vizitele din cadrul proiectului. Grupul țintă este format din 200 de elevi din cinci țări europene. Colegiul din Cavnic este coordonatorul european al proiectului, în care partenere sunt școli din Croația, Italia, Portugalia și Spania.

În aceste zile sunt testate în Maramureș tururi ghidate. Al orașului Cavnic și al expoziției ”Minerit și civilizație” de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Azi, în jurul orei 14.00, vor fi organizate un flashmob și o sesiune foto cu statui vivante la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Metode folosite în cadrul acestor acțiuni: ghidaj interactiv (cartonașe cu indicii și provocări), cod QR, treasure hunt, walking story, tur ghidat prin Google forms etc. Participă 23 de elevi de la școlile partenere în proiect, precum și opt profesori.

Sursă: Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic

CITEȘTE ȘI:
”Hai să-ți spun ceva de Bac!”, invitație lansată de Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.