Trei unități de învățământ din Maramureș au obținut certificatul ”Școală Europeană” în cadrul ediției 2023 a competiției naționale. Este vorba despre Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie și Liceul Borșa.

105 unităţi de învăţământ preuniversitar din România au fost declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale ”Școală Europeană”, ediția 2023. Printre acestea figurează și trei din Maramureș. ”Realizarea de proiecte, educația de calitate, experiențele Erasmus+ au dus la recunoașterea oficială și obținerea a trei certificate «Școală Europeană» de către Colegiul Economic «Pintea Viteazul» Cavnic, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie și Liceul Borșa”, anunță Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Lansată în 2004, competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și ”este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale”, după cum menționează Ministerul Educației.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Două premii și o mențiune pentru eleve din Baia Mare la concursul ”Speak Out!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.