Trei titluri de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighetu Marmației” au fost conferite ieri, în ședința Consiliului Local. Le-au primit Eugen Mihaljek, Petru Codrea și Zoltan Csillik. Iată și argumentele oferite de primarul orașului, Vasile Moldovan, pentru acordarea acestor distincții:

  •  ”Am apreciat întotdeauna profesorul, antrenorul neobosit, dar mai ales omul Eugen Mihaljek, care, primind oferte tentante și având ocazia să-și dezvolte o carieră de succes în Australia, Statele Unite ale Americii sau Japonia, a ales să rămână acasă, în Sighetu Marmației. A investit timp și bani, reușind să așeze orașul nostru pe harta tenisului românesc și internațional. Și dacă avem în orașul nostru «un AS de… 66 de puncte!», consider că merită pe deplin titlul de «Cetățean de onoare».”
  • ”La cei 91 de ani împliniți de curând, singurul din primul lot de deținuți politici maramureșeni rămas în viață, domnul Petru Codrea, este un veritabil model de demnitate și moralitate creștină și socială. Acordându-i titlul de «Cetățean de onoare», nu am făcut altceva decât să aducem un dram de recunoștință colectivă unui Om care a pus mai presus de orice dragostea pentru adevăr și pentru valorile care au definit de-a lungul timpului poporul nostru. Consider că onorabilul titlu se extinde astăzi tacit și asupra celorlalți tineri maramureșeni care au suferit ororile regimului comunist și care, din păcate, nu mai sunt printre noi.”
  • ”Profesorul Zoltan Csillik este în primul rând mentorul multor generații de sportivi de performanță ai Sighetului, dar și un model de cetățean implicat în mod dezinteresat în mișcarea sportivă a comunității, promovând practicarea exercițiului fizic și un stil de viață sănătos. Monica Iagăr, Erica Hriț, Celia Trifoi, Patricia Daria David, Szeibert Francisc, Ana Macioca, Cristina Derda sunt doar câțiva dintre tinerii sigheteni antrenați de domnul Csillik, ale căror nume sunt înscrise pe lista performerilor români în atletism. Consider a fi pentru noi o datorie morală cea de acordare a titlului care-l așază la loc de cinste în galeria cetățenilor de onoare ai orașului nostru.”

Sursă informații și foto: Primăria Sighet

CITEȘTE ȘI: Proiect de lege | Curtea școlii trebuie să le fie deschisă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.