În zilele de 18 și 19 aprilie prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 24.500 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 16.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost în jur de 13.600 de persoane.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare cea cu Ungaria, pe unde, în același interval de timp, au intrat în țară aproximativ 9.600 de persoane cu peste 6.500 de mijloace de transport, din care 5.600 de automarfare.

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane și autovehicule, de peste 90% față de perioada similară a anului trecut, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În această perioadă, formalitățile de frontieră au urmat aceeași procedură, în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.