În primele două zile ale lunii mai, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 40.300 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 25.900 de mijloace de transport, dintre care peste 21.200 de tiruri. Pe sensul de intrare au fost circa 20.200 de persoane.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare cea cu Ungaria, pe unde, în același interval de timp, au intrat în țară aproximativ 14.000 de persoane cu peste 9.300 de mijloace de transport, din care peste 7.400 de automarfare.

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane și autovehicule, cu peste 90% față perioada similară a anului 2019. În acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În această perioadă, formalitățile de frontieră au urmat aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Sursa: Poliția de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.