Chiar dacă e mai cald decât în mod obișnuit în această perioadă, traficul rutier se desfășoară, totuși, în condiții de iarnă, ceea ce e de luat în seamă pentru aceia dintre noi care ne așezăm la volan.

Sectoarele de drumuri publice din județ au carosabilul curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu cinci utilaje și au împrăștiat 22 de tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a acționat cu 10 utilaje și s-au răspândit 58 de tone de material antiderapant.

Cât despre vreme, cerul este acoperit. Plouă pe ici, pe colo, prin județ. Vizibilitatea este redusă de ceață sub 200 de metri pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 175. Vântul prezintă intensificări temporare în zona înaltă de munte. Stratul de zăpadă măsoară până la 29 cm la stația meteo Iezer, 5 cm în Pasul Gutâi, 2 cm în Poiana Borșa și în Baia Borșa. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme.

Vremea se menține și astăzi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar în zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale mai ales în cursul nopții, iar în zona montană înaltă va bate tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, iar cele minime între 4 și 7 grade. Izolat se va semnala ceață.

Sursa: Prefectura Maramureș. Foto: eZiarultău.

 

DESCOPERĂ ȘI:
O călătorie prin iernile Maramureșului | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.