Ministerul Educației a publicat astăzi, 18 iulie, rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar (sesiunea 2023).

În județul Maramureș sunt 736 de lucrări notate, iar două lucrări au fost anulate (una în centrul de examen și una în centrul de evaluare). ”S-au obținut 585 de note (79,48%) între 5 și 10, iar 361 de candidați (45,90%) au obținut note între 7 și 10. S-au înregistrat două note de 10 (una la biologie și una la învățători)”, anunță Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

La nivel național, 48% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), precizează Ministerul Educației. 127 de candidați au obținut nota 10. În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. ”Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alți 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toți candidații aflați în aceste situații nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 – 2024”, informează reprezentanții ministerului.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș sau prin mijloace electronice până la ora 21:00, respectiv mâine, până la ora 12:00.
Rezultatele finale vor fi comunicate miercuri, 26 iulie.

Pentru a putea accede la statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de ISJ Maramureș în 27 și 28 iulie.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Titularizare 2023 | Trei sferturi dintre candidații înscriși s-au prezentat la examen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.