Proba scrisă a concursului național de Titularizare 2023 are loc mâine. Aproape 33.000 de candidați s-au înscris la nivel național, potrivit datelor Ministerului Educației. ”În județul Maramureș s-au înscris 983 de candidați, din care 153 sunt absolvenți din anul curent. Sunt 1.376 de catedre vacante și 311 de catedre rezervate. Din totalul acestora, 166 sunt posturi titularizabile”, informează Inspectoratul Școlar Județean.

Centrele de concurs sunt organizate la Colegiile Naționale „Vasile Lucaciu” și „Mihai Eminescu” din Baia Mare. Accesul candidaților în centrele de concurs este permis în intervalul orar 7.00 și 8.00. Proba scrisă începe la ora 9.00. Durata probei este de patru ore. Pentru a se titulariza (adică a se angaja pe o perioadă nedeterminată), profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 la examenul scris.

Comunicarea rezultatelor inițiale se va face în 18 iulie, potrivit calendarului oficial. În 18 și 19 iulie se înregistrează contestațiile. Acestea urmează să fie soluționate în perioada 20-25 iulie, pentru ca rezultatele finale să fie anunțate în 26 iulie. Repartizarea candidaților se va face în 27 iulie.

Sursă informații: Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Bacalaureat | 76,4% rata de promovabilitate în Maramureș după soluționarea contestațiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.