Începând de luni, 3 octombrie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 3 – 25 octombrie online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
  • între 3 – 26 octombrie de la unităţile Trezoreriei Statului;
  • între 3 – 25 octombrie în mediul urban şi 3 – 24 octombrie în mediul rural, prin subunităţile poştale ale companiei naționale Poşta Română SA.

Dobânda este anuală şi se plăteşte la datele stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, secţiunea datorie publică – titluri de stat pentru populaţie, şi pe www.posta-romana.ro.

Sursă informații și foto: Ministerul Finanțelor

CITEȘTE ȘI: TAROM suplimentează cursele spre București, Air Connect le amână

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.