În primul semestru, tezele vor fi programate începând, de regulă, cu data de 6 decembrie, anunță Ministerul Educației. Numărul acestora a fost redus. La clasa a opta în loc de trei teze, vor fi două. La liceu vor fi trei în loc de patru.

”În funcție de situația epidemiologică existentă la nivelul fiecărei unități de învățământ, respectiv al fiecărei formațiuni de studiu (clase), conducerea unității de învățământ stabilește, prin decizie a consiliului de administrație, calendarul desfășurării tezelor până la sfârșitul fiecărui semestru al anului școlar 2021/2022”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației. În primul semestru, tezele vor fi programate începând, de regulă, cu data de 6 decembrie.

La clasele cu predare în limbile minorităților naționale, se susține și lucrare scrisă semestrială la limba și literatura maternă. La clasele cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv, se susține lucrare scrisă semestrială și la limba modernă respectivă.

În învăţământul special care utilizează curriculumul şcolii de masă sau curriculumul şcolii de masă adaptat, asigurând aceleași finalități ca învățământul de masă, se susţin tezele prevăzute pentru învăţământul de masă. În cele care utilizează curriculumul învăţământului special, elevii susţin teze la limba și literatura română şi matematică, începând cu clasa a VI-a, cu anumite excepții.

Lista disciplinelor la care se susțin lucrări scrise de evaluare semestrială (teze) este disponibilă aici.
Comunicatul integral, aici.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.