Cu sprijinul Consiliului Județean, Institutul Oncologic ”Prof. Ioan Chiricuță” din Cluj-Napoca derulează în Maramureș două programe de testare gratuită: pentru depistarea precoce a cancerului de sân și a cancerului de col.

În lunile mai și iulie, unități mobile de testare se deplasează prin județ, cu precădere în mediul rural. Caravana a poposit deja în Mireșu Mare, Recea, în această săptămână aflându-se în Tăuții Măgherăuș. Urmează Săcălășeni, Fărcașa, Moisei, Poienile de sub Munte, Petrova, Dragomirești, Bârsana.

”Voi solicita extensia programului și în alte localități, astfel încât să beneficieze de testările gratuite cât mai multe maramureșence” – a arătat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Pe tot parcursul anului, testarea gratuită se poate face în ambulatoriile integrate de la spitalele care au aderat la aceste proiecte. Deocamdată se pot face testări gratuite la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” și Policlinica 2 – Centrul de Planificare Familială Baia Mare, la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, precum și la Spitalul Municipal și X RED 3D din Sighetu Marmației.

Alte detalii găsiți aici.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Ordinul ”Meritul Sanitar” pentru Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.