Începând din această lună, Asociația Esperando derulează “C.E.S. – Cultura – de la Educație la Sănătate”. Un proiect în cadrul căruia sunt organizate workshop-uri și activități educative de tip non-formal, în colaborare cu specialiști din diferite domenii.

Scopul este, după cum menționează reprezentanții Asociației Esperando, ”îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități din Baia Mare prin educarea și implicarea voluntarilor din domeniul cultural, a tinerilor din școli, în activități terapeutice, culturale, educative și de socializare”.

Activități de terapie prin muzică, prin dans, prin teatru și mimică, prin meșteșuguri și prin pictură sunt programate sub umbrela “C.E.S. – Cultura – de la Educație la Sănătate”. ”În concepția unor specialiști, creativitatea este cea care ajută la vindecare pentru că, în general, oamenii au emoții și abilități despre care nu sunt conștienți. Prin stimularea creativității necesare în activitățile artistice, de fapt se reușește să se scoată la iveală potențialul pe care nu îl cunoaștem”, precizează sursa citată.

Proiectul se va derula timp de trei luni.

Mai multe despre Asociația Esperando găsiți aici.

Sursă informații: Asociația Esperando. Imagine de Gordon Johnson de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.