Având în vedere dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, angajatorii care și-au întrerupt activitatea total sau parțial conform dispozițiilor art. XI, alin. (2) lit. a și b din ordonanță și au procedat la suspendarea contractelor individuale de muncă, din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (2), lit. c din Codul muncii, au obligația transmiterii suspendării contractului individual de muncă în REVISAL, conform dispozițiilor Hotărârii Guvernului nr. 905/2017.

”Facem precizarea că angajatorii care își reduc activitatea din proprie inițiativă și nu ca urmare a unor decizii emise de autoritățile publice competente conform dispozițiilor art. XI alin. (2), lit. b, din ordonanță beneficiază de indemnizația de 75% din salariul de baza corespunzător locului de muncă, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pe economie, suportat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte de muncă active la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv data de 21.03.2020”, se precizează în comunicatul ITM Maramureș.

În Ordonanța de Urgență nr. 30/2020 sunt reglementate și condițiile în care se acordă zilele libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ.

Sursă informații: ITM Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.