Bugetul total al programului Rabla Plus va fi suplimentat, din 21 august, cu suma de 200 de milioane de lei –  a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu. De asemenea, pentru programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibilă începând cu data de 28 august.

În cadrul programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor acordate pentru stimularea achiziționării autoturismelor cât mai puțin poluante, în funcție de tehnologia folosită, este de 1.500 de lei pentru autovehiculele cu emisii scăzute și de 3.000 de lei la cumpărarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid. Eco-bonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouă îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou.

Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

În cadrul programului Rabla Plus se acordă două tipuri de eco-tichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Persoanele care renunță la o mașină veche, poluantă, și achiziționează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul programului Rabla Plus.
Cuantumul finanțării pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar pentru cine dorește să achiziționeze o motocicletă electrică și predă o mașină uzată, eco-tichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei.

Sursa: Administrația Fondului pentru Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.