68,78% e proporția dascălilor care și-au luat examenul de definitivare în Maramureș, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean. Astfel, din totalul de 157 de candidați cu note la proba scrisă, 108 au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc în 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

În această sesiune, 184 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 169. Dintre aceștia, 11 candidați s-au retras, iar unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Sursa informațiilor: Inspectoratul Școlar Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.