Ministerul Educației și Cercetării a lansat astăzi în consultare publică Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027- SMART-Edu.

Pilonii pe care este construită această strategie sunt, conform Ministerului Educației și Cercetării (MEC), competențele digitale relevante pentru transformarea digitală și ecosistemul digital de educație și formare de înaltă performanță.

”Țintele pe care strategia le propune sunt următoarele: 90% din populația României să fie alfabetizată digital; formarea a 82% din populația cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani pentru meserii emergente, în vederea inserției cu succes pe piața muncii; dotarea tuturor unităților de învățământ din România cu infrastructură și resurse tehnologice adaptate schimbărilor permanente”, se arată în comunicatul MEC.

Strategia de digitalizare a educației din România 2021-2027 – SMART-Edu este disponibilă spre consultare până în 15 februarie 2021 pe site-ul MEC și pe site-ul dedicat. Începând de luni, 21 decembrie, va fi publicat și un instrument de colectare a observațiilor pe smart.edu.ro.

La finalizarea strategiei SMART-Edu au contribuit peste 1.200 de persoane, 72 de experți, 24 de organizații din societatea civilă și 18 companii cu relevanță în domeniul digitalizării. De asemenea, au fost organizate opt dezbateri în cadrul grupurilor de lucru, pe domeniile de consultare identificate, fiind primite 574 de propuneri în perioada de consultare online.

Sursă informații și foto: Ministerul Educației și Cercetării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.