Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș dă startul deja tradiționalei campanii ”Vacanță în siguranță”. Scopul acesteia este de a continua seria activităților preventiv-informative desfășurate în școli pe parcursul anului școlar, dar și de a le reaminti elevilor și tinerilor că regulile de conviețuire socială trebuie respectate și în vacanță. De asemenea, jandarmii montani le vor oferi elevilor informații utile despre activitățile ce pot fi desfășurate în natură în perioada sezonului estival. Totodată, ei vor transmite recomandări pentru drumeții, sfaturi utile în cazul întâlnirii cu animalele sălbatice sau reguli de campare sau picnic.

”În cadrul campaniei «Vacanță în siguranță» vom desfășura activități atât independent, cât și în colaborare cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității aparținând Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș”, precizează jandarmii maramureșeni.

Prin parteneriatele încheiate cu instituții precum Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, Asociația ”Cercetașii Munților” sau Asociația ”Wild Cats” Baia Mare, Jandarmeria Maramureș și-a propus să ajungă în cât mai multe tabere.

Sursă: Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
De Ziua Universală a Iei, uniforma militară a fost înlocuită cu costume populare din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.