3.096 elevi au participat azi în Maramureș la simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021. La nivel național au fost prezenți 112.153 de elevi.

Astăzi, 22 martie, elevii din clasele a XII-a, respectiv a XIII-a seral și frecvență redusă au susținut prima probă scrisă, conform calendarului simulării probelor examenului național de bacalaureat.

Din județul Maramureș au participat 2.923 de elevi din clasa a XII-a (91,86% din totalul celor înscriși) și 173 de elevi din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă (30,40%), informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

”Conform Hotărârii nr. 57/21.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, se permite elevilor din clasele a XII-a și a XIII-a, domiciliați sau care au reședința în UAT-urile carantinate și care sunt înscriși la unități de învățământ de pe raza municipiului Baia Mare, să participe, conform calendarului de organizare și desfășurare, la susținerea simulării probelor de bacalaureat”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

La nivel național, ”au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă”, anunță Ministerul Educației.

Următoarea probă, conform calendarului, este cea scrisă obligatorie a profilului. Este planificată pentru mâine.

”Le dorim succes tuturor elevilor și-i invităm să considere aceste simulări oportunități de familiarizare cu rigorile unui examen național de bacalaureat și de a avea o evaluare a cunoștințelor înainte de examenul pe care îl vor susține la vară”, este mesajul transmis azi de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Încep simulările pentru bacalaureat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.