La Sighetu Marmației s-a desfășurat proiectul ”You(th) for Democracy”, implementat de Asociația SZMISZ. Au participat tineri din șapte țări: Italia, Spania, Franța, Lituania, Ungaria, Grecia și țara gazdă România.

”Obiectivul general al acestui proiect a fost creșterea nivelului de implicare a tinerilor la participarea activă în comunitate, prin dezvoltarea de competențe, formare, conștientizare și prin abordarea activă a oportunităților de promovare a valorilor democratice”, informează reprezentanții asociației.

Pe parcursul activităților, tinerii au primit informații privind importanța participării lor la viața comunității, legislația europeană și importanța implicării civice pe toate palierele de la nivel local la european. De asemenea, au avut ocazia să discute cu reprezentanți ai autorităților locale și județene.

”Și pentru că perioada aceasta a fost tocmai aceea în care noi românii comemorăm memoria eroilor Revoluției din 1989, tinerii au luat parte la comemorarea organizată de Universitatea Babeș – Bolyai, extensia Sighet, pentru cinstirea memoriei celor căzuți pentru libertate, în special a memoriei eroului martir sighetean Florian Antoniu Tiberiu”, precizează sursa citată. Participanții la proiect au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului, unde au avut parte de o lecție de istorie inedită.

Acest proiect a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + și a fost implementat de către Asociația SZMISZ.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Asociația SZMISZ

CITEȘTE ȘI:
Tradiții ca la ele acasă | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.