Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc” Sighetu Marmaţiei vă invită să participați la proiectul educațional ”Crăciunul în suflete pure”.

Problema câinilor comunitari din Sighetu Marmației şi-a găsit parţial rezolvarea în 2009, prin înfiinţarea Adăpostului câinilor fără stăpân. De atunci și până în prezent, voluntarii Clubului ”Prietenii Animalelor – Asociația Nordica”, Asociaţiei ”Prietenii Animalelor” și Asociației ”Suntem Vocea Lor ” au dus și duc o luptă continuă pentru a le oferi animalelor din adăpost o viaţă mai bună şi a le găsi familii dornice să-i adopte.

Proiectul de voluntariat ”Crăciunul în suflete pure” s-a născut tocmai din dorinţa de a întinde o mână de ajutor acestor voluntari. Care se confruntă deseori cu lipsa de fonduri pentru hrană, tratamente medicale necesare etc., toate din cauza suprapopulării adăpostului.

Aşadar, proiectul urmăreşte pe de-o parte mobilizarea cadrelor didactice, a elevilor şi a familiilor acestora în vederea strângerii de donaţii. Donaţiile, constând în pături, hrană pentru câini/pisici (saci sau conserve), produse de igienă etc. le puteţi aduce la Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc” în perioada 13- 17 decembrie. Vor fi transportate la Adăpostul câinilor fără stăpân în 20 decembrie.

Pe de altă parte, proiectul vizează conştientizarea importanţei adopţiilor de animale. Sunteți invitați așadar să vizitați Adăpostul câinilor fără stăpân. S-ar putea să nu mai doriți să plecați acasă neînsoțit de un patruped simpatic.

Mai multe despre proiectele Școlii Gimnaziale ”George Coşbuc” Sighetu Marmaţiei găsiți aici.

Sursă informații și foto: Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc” Sighetu Marmaţiei

CITEȘTE ȘI:
Azi este Ziua internaţională a animalelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.