Jandarmeria a anunțat că va participa și ea la „Ștafeta veteranilor”, ediția a VIII-a, organizată de Asociația Invictus România. Un eveniment prilejuit de Ziua Armatei Române, dedicat memoriei eroilor care s-au jertfit pentru patrie.

Prin competiția „Ștafeta veteranilor”, voluntarii Invictus, alături de care sunt prezenți și 44 de jandarmi, și-au propus, prin intermediul sportului, să promoveze valorile istorice ale poporului român și să îi cinstească pe eroii neamului. În alergare și pe bicicletă, vor acoperi peste 3.800 de kilometri și se vor opri la monumentele ridicate în cinstea eroilor, unde vor arbora Drapelul Național – se arată într-o postare pe Facebook a Jandarmeriei.

Evenimentul a început pe 1 octombrie, de la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, și va continua până la finalul lunii. Mâine, de la Slobozia, vor începe cursa și primii jandarmi, care vor preda ștafeta apoi colegilor lor din alte județe.

Asociația Invictus România sprijină militarii răniți în operațiuni militare să participe la Jocurile Invictus și mobilizează an de an sute de voluntari, în spiritul respectului față de eroii și de veteranii neamului.

Sursă informații și foto: Jandarmeria Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.