Campania derulată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureș ”De la copii pentru copii” continuă. Un alt mesaj foarte util copiilor la începutul vacanței de vară a  venit din partea unei fete de 12 ani care ştie foarte bine cum să navigheze pe internet pentru a fi mereu în siguranţă – spun reprezentanții IPJ.

”Pe lângă faptul că petrece un timp limitat pe internet şi este monitorizată de părinţi, ştie să aleagă cu grijă fotografiile pe care le postează în spaţiul online pentru a preveni victimizarea ei şi a familiei. De asemenea, ştie că datele cu caracter personal nu se fac publice, pentru că, odată postate, nu mai deţine controlul asupra lor. Oricine le poate distribui mai departe. Nu acceptă cererile de prietenie ale persoanelor străine şi, cu atât mai mult, nu acceptă invitaţiile persoanelor străine de pe internet. Dacă este ameninţată sau hărţuită în vreun fel în mediul online, ştie că părinţii sunt cei care o pot ajuta, iar pentru situaţii mai grave este important să sesizeze poliţia, atât pentru binele ei, cât şi al altora care pot fi, de asemenea, victime ale aceluiaşi agresor”, adaugă polițiștii maramureșeni.

Şi dacă tot a venit vacanța de vară, poliţiştii de prevenire le sugerează copiilor și alternative de petrecere a timpului liber, ca să nu zăbovească prea mult în fața calculatorului sau a telefonului: ”Profitaţi de timpul frumos de afară. Soarele este foarte sănătos atât pentru minte, cât şi pentru trup. Mergeţi pe bicicletă, cu rolele, ieşiţi la o plimbare, la o îngheţată, faceţi drumeţii. De asemenea, mişcarea vă dă un tonus bun şi poftă de viaţă. Bucuraţi-vă cu măsură de tot ce vă oferă lumea în care trăiţi!”, e îndemnul celor de la IPJ Maramureș. Unul chiar de luat în seamă.

Sursa: IPJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.