Jandarmii montani maramureșeni împreună cu reprezentanții Salvamont sunt la treabă și în această perioadă, pentru menţinera ordinii publice în staţiunile montane, pe traseele turistice și pentru îndrumarea și sprijinirea turiștilor.

Deoarece în stațiunile montane din județ sunt numeroși turiști, atât din țară, cât și din străinătate, jandarmii montani vin cu unele recomandări:

  • Înainte de a pleca în drumeție, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerarul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase) și prognoza meteo.
  • Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, trusa de prim ajutor, dispozitive de localizare și telefonul mobil.
  • Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum, iar în cazul în care întâlniți animale sălbatice nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.
  • Manifestați respect faţă de ceilalţi schiori şi snowboarderi de pe pârtie, este esenţial ca toţi să ne comportăm în aşa fel încât să nu ne punem în pericol nici pe noi, dar nici pe ceilalţi.
  • Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi respectând regulile de protecţie impuse în această perioadă.
  • În cazul apariţiei unei situaţii în care vă poate fi pusă în pericol siguranța, solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau direct jandarmilor aflați în dispozitiv.

Sursă informații și foto: IJJ Maramureș

Citește și: Viitori jandarmi în practică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.