La Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare s-a derulat simpozionul interjudețean ”Turism cultural, obiceiuri şi tradiţii”. Ediţia a VII-a. ”Simpozionul îşi propune, prin tema aleasă, să trezească interesul elevilor pentru cunoaşterea domeniului «Turism şi alimentaţie» în alte moduri decât cele abordate la clasă. Să stârnească curiozitatea, dorinţa de cunoaştere, potenţialul creativ al elevilor, determinându-i să se implice în culegerea de informaţii, prelucrarea şi prezentarea acestora într-un mod cât mai original”, menționează organizatorii.

Activităţile din cadrul simpozionului au prezentat informații legate de locuri și tradiții, sub forma unor şezători. La care au participat elevi de la Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, Şcoala Profesională Rozavlea, Liceul Tehnologic Foresier Sighetu Marmaţiei, Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” Baia Mare și Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare.

Premiul I a fost câștigat de șezătoarea ”La casa cu doruri multe”, propusă de ”Emil Racoviţă” și de șezătoarea ”Strânsul nepoatelor” a celor din Rozavlea. Locuri II au câștigat ”Șezătoarea forestierului” organizată de sigheteni și ”Șezătoarea din bătrâni” a celor de la ”Nicolae Titulescu”. ”Şezătoarea din poveste” organizată de ”Alexandru Ioan Cuza” a fost răsplătită cu locul III.

Sursă informații și foto: Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
O zi de neuitat în Satul de pe deal | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.