În perioada 9-15 martie, pe toate tronsoanele de drum din judeţ, poliţiştii rutieri acţionează pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă.  Acţiunea se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, în cadrul controalelor TISPOL Seatbelt.

Poliţiştii rutieri îşi propun să conştientizeze conducătorii auto şi pasagerii aflaţi în autoturisme cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă pentru reducerea riscului în caz de accident. În cadrul acţiunilor, poliţiştii rutieri vor verifica şi modul în care sunt montate scaunele auto pentru copii.

Centurile de siguranţă constituie cele mai eficiente mijloace de protecţie împotriva vătămării în caz de accident rutier, fiind componenta de bază a sistemului de siguranţă pasivă al oricărui autovehicul. Șoferilor le este interzis sa transporte copii în vârstă de până la trei ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane şi a taxiurilor, dacă aceştia ocupă orice alt loc decât cel din faţă.

Copiii cu o înălţime de până la 1,35 m se pot transporta în autovehicule doar dacă sunt prinşi sau fixaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii, instalat în mașini, atrag atenția polițiștii rutieri maramureșeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.